Usul panda Fu Bao, sărbătorit la împlinirea unui an de viaţă la grădina zoologică din Viena – VIDEO

Ursul panda Fu Bao, care a văzut lumina zilei la grădina zoologică din Viena, a sărbătorit un an de la naștere, informează joi AFP.

Evenimentul a atras o mulțime de vizitatori, veniți să admire primul pui de urs panda născut în cea mai veche grădină zoologică din lume. Fu Bao ‘a primit cadou mai multe pachete pline cu cartofi dulci și morcovi’, a povestit Renate Haider, îngrijitoarea sa.

Puiul de urs măsura la naștere aproape 10 centimetri și cântărea doar 100 de grame. După un an, el măsoară 80 de centimetri și cântărește 20 de kilograme.

Citeste si:  Zvonurile despre amplasarea unei baze ruseşti în Serbia reflectă „isteria” balcanică, nu realitatea

‘Un panda adult își petrece 80% din timp mâncând circa 20 — 30 de kilograme de bambus pe zi și dormind. Fu Bao, care se hrănește încă cu lapte matern, este pe cale să se obișnuiască cu acest regim alimentar’, a explicat Haider.

Conceput prin fecundare in vitro, asemeni fraților săi ‘Fu Long’ și ‘Fu Hu’, născuți în 2007 și 2010, Fu Bao va trebui să părăsească Austria la vârsta de doi ani pentru a pleca în China, țară care este proprietara tuturor urșilor panda născuți în captivitate.

Citeste si:  Un oleoduct din Alaska deţinut în coproprietate de BP, închis din cauza unei scurgeri de petrol

Doar trei grădini zoologice europene din Franța, Scoția și Spania dețin exemplare de urși panda. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata