Guvernul provizoriu libian a demisionat

20

Guvernul provizoriu libian, condus de premierul Abdullah al-Thani, și-a prezentat joi seară demisia în fața parlamentului rezultat în urma alegerilor de pe 25 iunie, pentru a deschide calea constituirii unui nou executiv care ‘să reprezinte întreg poporul libian și să fie capabil să restabilească securitatea și statul de drept’, transmite agenția EFE citând din actul înaintat legislativului.

Dar autoritatea noului parlament, Camera Reprezentanților, este contestată de islamiștii ce domină fostul parlament, Congresul Național General (GNC), care s-a reunit luni la Tripoli și a numit un premier în persoana deputatului islamist Omar al-Hasi.

Citeste si:  Guvernul din Cipru a demisionat

Recentele succese militare ale islamiștilor, care au reușit să cucerească aeroportul capitalei libiene după mai multe săptămâni de lupte, au obligat Camera Reprezentanților să-și desfășoare ședințele în orașul Tobruk, în estul țării, departe de presiunile grupărilor armate ce-și dispută controlul la Tripoli și Benghazi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata