ACL pregăteşte o moţiune de cenzură

14

Alianța Creștin Liberală va veni în noua sesiune parlamentară cu o moțiune de cenzură, tema concretă urmând a fi discutată chiar luni în ședința conducerii alianței, a anunțat duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași, liderul liberalilor, Klaus Iohannis.

„Am stabilit câteva priorități parlamentare pentru următoarele săptămâni. Vom avea moțiune de cenzură. Nu vreau să intru în foarte multe detalii. Avem și multe inițiative legislative care sunt în lucru iar altele sunt pregătite pentru a fi înaintate de colegii noștri fie din Cameră, fie din Senat. Prima se referă la intabulare, prima intabulare e foarte problematică pentru mulți proprietari. Ca urmare, ar trebui să fie gratuită. O altă inițiativă legislativă este cea a votului românilor din străinătate. Foarte mulți români locuiesc în străinătate.

Citeste si:  Negoiţă: Îmi retrag intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte PSD; îl susţin pe Dragnea

Acolo practica ne arată ca sunt prea puține secții de votare și de multe ori în alte locuri unde trăiește diaspora românească. Pentru a veni în sprijinul românilor care locuiesc în străinătate este inițiativa pe votul prin corespondență. Credem că astfel toți românii vor putea să participe în mod decent la alegeri, putând să își pună votul de câte ori va avea loc un scrutin electoral”, a spus Iohannis, candidatul ACL la prezidențiale.

Prezent la conferința de presă, liderul PDL, Vasile Blaga, a spus la rândul său că „o moțiune de cenzură este în primul rând un mesaj politic foarte clar”.

Citeste si:  Preşedintele Iohannis a promulgat legea privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate

„Dacă pesediștii sunt corecți cu ei înșiși, această moțiune ar trebuie să treacă, pentru că în 2005, când la putere era Alianța Dreptate și Adevăr, atunci datorită măsurilor pe care le-am luat, ei au spus „în sfârșit, în România, reforma în administrație a decolat”. Se refereau la un pachet de legi. Întotdeauna aceste legi au trecut cu unanimitate de voturi”, a afirmat Blaga.

Potrivit acestuia, alte inițiative legislative ale ACL vizează reducerea TVA cu cinci puncte procentuale. El a subliniat că în prezent „evaziunea fiscală a atins cotele cele mai alarmante”.

Citeste si:  Iohannis: În procesul de îmbunătăţire a legislaţiei securităţii naţionale este nevoie să păstrăm echilibrul

„Un proiect de lege pe care îl vom depune va fi cel legat de reducerea TVA de la 24%, cât este acum, la 19%, în două trepte, una de 2%, de la 1 ianuarie 2015, și cu 3% de la 1 ianuarie 2016. Până la urmă nu este suficientă reducerea contribuției asigurărilor sociale de sănătate.

Este binevenită această măsură, dar nu știu dacă Ponta își dorește cu adevărat. Trebuie luate și alte măsuri pentru a crea condiții pentru angajatori să poată să crească și să dezvolte locuri de muncă. Cea mai mare problemă o reprezintă locurile de muncă”, a spus Vasile Blaga. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata