Caju, un adevărat antidepresiv! Vezi ce alte proprietăţi miraculoase mai are

„Doua maini pline cu CAJU sunt echivalentul unei pastile de Prozac”, aceasta este replica cu care ne-a lasat fara cuvinte doctorul Andrew W Saul, un medic specializat in nutritie, care a devenit cunoscut la nivel international gratie documentarului „Food Matters” (Mancarea conteaza).

Astfel, imediat ce vei manca doua maini de caju, vei observa „minunea”. Aminoacidul esential Triptofan ( unul dintre cei 8 aminoacizi esentiali) are un rol covarsitor in a ne induce „starea de bine”, notează suntsănătos.ro.

In principiu, TRIPTOFANUL este utilizat pentru biosinteza vitaminei B3, iar excesul pentru productia de serotonina, supranumit si „hormonul fericirii„. In caz ca nu stiai, SEROTONINA alunga tristetea, depresia si aduce o stare de liniste si buna dispozitie, cat este ziua de lunga!

Acesta este si efectul medicamentelor ca Prozac, un antidepresiv care contine „mimeaza” efectul serotoninei, incercand in mod artificial sa sa mentina la un nivel ridicat nivelul „hormonului fericirii”.

Dar… surpriză! Exista o gramada de alimente, pe langa caju, care au acest efect asupra organismului, asa ca nu este cazul sa apelezi la medicatie, de fiecare data cand nu te simti bine. Care sunt aceste alimente? Este vorba despre fasole, mazare, banane, condimentele picante si diverse nuci.

Pentru a sintetiza cat mai bine TRIPTOFANUL (acesta trebui sa ajunga la creierul tau, pentru a-si face efectul) avem nevoie de carbohidrati, de calitate. Asa ca, pentru a putea depasi „bariera de sange” a creierului, trebuie sa consumi cat mai multe alimente care contin carbohidrati. Asa ca, uita de kilogramele in plus si ai grija de sanatatea creierului tau. Consuma: naut, fasole, cartofi dulci, coacaze, struguri, capsuni, pepene verde, curmale, caise, orez brun, paine integrala cu grau, musli.

Ia aminte ca o portie de fasole sau o mana de nuci (caju ar fi ideal) asigura necesarul de triptofan, care va actiona precum un antidepresiv. Desigur ca nu toata lumea va crede acest lucru. Multi sceptici considera ca marile companii farmaceutice cunosc deja aceste date si considera ca nu este „sigura” inlocuirea medicamentelor cu alimentele ce contin elementele chimice similare…

Oare chiar nu cunosc acestia proprietatile miraculoase ale nucilor de CAJU? Probabil ca stiu, dar nu vor ca toata lumea sa cunoasca aceste aspecte. Tine minte doar ca aceste nuci sunt foarte populare in India, gratie gustului usor dulceag pe care-l au.

De asemenea, CAJU este foarte bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, necesare pentru buna functionare a corpului nostru. De fapt, aceste nuci sunt originare din Brazilia, dar portughezii le-au dus in India, inca din secolul 16.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.