Elena Udrea: PMP va susţine moţiunea împotriva Guvernului Ponta

9

Președintele PMP, Elena Udrea, candidat la alegerile prezidențiale, a anunțat, luni, că partidul său va susține moțiunea de cenzură pe care opoziția parlamentară o va depune împotriva Ordonanței Guvernului care permite primarilor să treacă de la un partid la altul.

Elena Udrea a declarat, într-o conferință de presă susținută alături de Emil Boc (PDL), că ordonanța respectivă este o păcăleală pentru primari.

‘Vom susține acea moțiunea de cenzură, pentru că este o păcăleală a acestui guvern, a domnului Ponta și a PSD, această ordonanță. Scopul este acela de a obține voturi de la primari, păcălindu-i pe aceștia că vor primi fonduri pentru proiectele lor’, a spus Elena Udrea, ea adăugând că primarii nu vor primi însă banii care li se promit.

Citeste si:  Sorana Cîrstea, învinsă în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros

Aceasta a mai spus că ordonanța respectivă reprezintă o acțiune electorală. ‘Este o acțiune strict electorală, și mincinoasă, și ipocrită, și populistă, și demagogică. Tocmai de aceea vom susține moțiunea de cenzură pe acest subiect’, a conchis Elena Udrea.

Alianța Creștin Liberală (ACL) va iniția moțiune de cenzură pe tema încercărilor Guvernului de a pregăti fraudarea alegerilor, a anunțat, luni, copreședintele ACL, Klaus Iohannis.

„Am lămurit foarte clar pe ce temă se va axa moțiunea de cenzură. Noi am considerat că cel mai îngrijorător complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor — OUG 45 de pregătire a alegerilor, OUG de legalizare a traseismului politic în administrația publică locală. Toate aceste demersuri trebuie sancționate și moțiunea de cenzură care va fi pregătită de specialiștii noștri în perioada imediat următoare se va axa pe acest domeniu”, a spus Klaus Iohannis, într-o conferință de presă comună cu președintele PDL, Vasile Blaga.

Citeste si:  Elena Udrea, sub control judiciar pe cauţiune; suma stabilită - 5 milioane de lei

Președintele PDL a arătat că nu s-a stabilit data la care va fi depusă această moțiune de cenzură. „Să vedem prima dată în Monitorul Oficial forma finală că nici nu mai știm cum să-i mai spunem că înțeleg că au rediscutat-o OUG și o să stabilim foarte clar calendarul”, a explicat Blaga. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata