Antreprenoriatul şi orientarea profesională pot fi studiate ca materii opţionale în gimnaziu şi liceu

21

Elevii de gimnaziu și liceu se pot înscrie până la 30 septembrie în programele opționale de educație antreprenorială și de orientare profesională implementate gratuit în școli de organizația Junior Achievement (JA) România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

Programele JA pot fi introduse în programa școlară la inițiativa părinților și profesorilor, sub formă de opțional (curriculum la decizia școlii).

„Programele vin în întâmpinarea cerințelor de pe piața muncii și pregătesc tinerii pentru realitatea economică, dezvoltându-le abilități și competențe esențiale pentru carieră și pentru viață. Programul de antreprenoriat familiarizează tinerii cu antreprenoriatul, ajutându-i să își definească idei de afaceri, potențialii clienți și avantajele competitive. Prin exerciții și lucru în echipă, elevii învață ce presupune antreprenoriatul, de la cum se concepe o afacere și ce calități are un lider până la cum se aduce pe piață un produs sau un serviciu cerut de clienți și cum se administrează un business pilot”, susține JA într-un comunicat remis miercuri .

Citeste si:  Justiţia elveţiană confirmă că Mutu trebuie să plătească 17 milioane de euro lui Chelsea

De asemenea, cei înscriși vor beneficia de sesiuni de webinarii și de mentorat de la antreprenori de succes și profesioniști din sectorul de business și au acces la burse și competiții la nivel național și european.

O altă materie opțională este orientarea în carieră, care vine în completarea ofertei educaționale tradiționale.
Scopul acestui program este pregătirea și familiarizarea tinerilor cu avantajele continuării studiilor, tipurile de domenii în care își pot construi o carieră în funcție de propriile abilități, sistemul democratic și mecanismele economiei de piață.

Citeste si:  Curs de antreprenoriat rural în Irlanda cu participarea unor parteneri din România

„Prin activitățile și proiectele practice, ei își formează o imagine mai clară asupra pieței muncii, a cerințelor și dinamicii acesteia și își dezvoltă abilități de comunicare, autoevaluare, prezentare și luare a deciziilor care pun baza unei cariere de succes. Părinții pot solicita în școli programele gratuite JA până la 30 septembrie”, se arată în comunicat.

Fiecare modul cuprinde manuale și materiale educaționale pentru activități individuale și lucru în echipă, precum și certificate de participare, toate fiind oferite gratuit elevilor și cadrelor didactice participante.

Citeste si:  Videoclip despre dragostea dintre preşedintele chinez, Xi Jinping, şi soţia sa - fenomen viral pe internet

Procedura de înscriere este disponibilă pe www.jaromania.org/profesori. Pentru anul școlar 2014-2015, înscrierea se va face online, până la data de 30 septembrie 2014.
Peste un sfert de milion de elevi români din 500 de localități urmează anual programele JA, datorită parteneriatului cu Ministerul Educației Naționale și susținerii financiare din partea comunității de afaceri. La nivel internațional, programele JA sunt prezente în 37 de țări din Europa și 121 din toată lumea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata