Berlin: Inaugurarea unei importante expoziţii internaţionale consacrată vikingilor

20

O importantă expoziție internațională consacrată vikingilor va fi inaugurată miercuri, 10 septembrie, la Berlin în prezența președintelui german, Joachim Gauck, și a Reginei Margrethe a Danemarcei, transmite EFE.

Expoziția, care cuprinde peste 800 de exponate și se întinde pe o suprafață de 2.400 de metri pătrați, este deschisă până la 4 ianuarie 2015 la Muzeul Martin Gropius Bau. Deschisă anterior și la Londra, expoziția este rezultatul colaborării dintre Muzeul Național al Danemarcei din Copenhaga, a British Museum din Londra și a Muzeului de Preistorie și Protoistorie din Berlin.

Citeste si:  Marea Britanie a pierdut investiția Tesla din cauza Brexit

Punctul de maxim interes al acestui eveniment cultural va fi Roskilde 6, reconstrucția unei nave de război a vikingilor, care se va deplasa pe râul Spree, care trece prin Berlin.

Ambarcațiunile nu sunt doar ‘un vehicul’, ci un ‘element cheie pentru înțelegerea culturii vikingilor’, sunt ‘un simbol’ al acestui popor nordic, a afirmat, marți, într-o conferință de presă, Matthias Wemhoff, directorul Muzeului de Preistorie și Protoistorie din Berlin. În acest context, el a subliniat marea mobilitate a vikingilor, care, plecând din Peninsula Scandinavă, au ajuns în America și au atins coastele africane și asiatice.

Citeste si:  Ziua mondială a apei

De aceea, au explicat organizatorii, expoziția din capitala germană sa va axa pe importanța ambarcațiunilor ca nucleu al societății vikingilor și va încerca să ofere publicului o imagine cât mai cuprinzătoare a vieții din acea epocă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata