Constanţa: Primarul oraşului Năvodari, suspendat din funcţie până la încetarea măsurii arestării preventive

13

Prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, a emis joi, 11 septembrie, ordinul prin care primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, este suspendat din funcție până la încetarea măsurii arestării preventive a acestuia.

„Actul administrativ a fost emis în baza Încheierii nr. 2514/10.09.2014 pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Penală în dosarul penal nr. 3128/1/2014 prin care se dispune arestarea preventivă a inculpatului Matei Nicolae pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, precum și emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Matei Nicolae”, afirmă, într-un comunicat, prefectul Constanței.

Citeste si:  Un producător de apă îmbuteliată cere daune de 1 milion de euro de la statul român

Potrivit acestuia, soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost comunicată Instituției Prefectului-Județul Constanța prin adresa înregistrată cu nr. 8893/10.09.2014.
Radu Volcinschi informează că, potrivit legislației în vigoare, în astfel de situații atribuțiile primarului vor fi preluate de viceprimar.

„În caz de vacanță a funcției de primar, precum și în caz de suspendare din funcție a acestuia, atribuțiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majorității consilierilor locali în funcție. (…) În situația prevăzută (…), consiliul local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier local care va îndeplini temporar atribuțiile viceprimarului”, precizează prefectul Constanței, adăugând că ordinul emis poate fi atacat în instanța de contencios administrativ, în condițiile prevăzute de lege.

Citeste si:  Omul de afaceri Dan Adamescu, arestat pentru 30 de zile

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului orașului Năvodari, Nicolae Matei, acuzat de DNA de corupție.
Conform DNA, Nicolae Matei este acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată, o infracțiune de la abuz în serviciu sub forma tentativei de dare de mită.

„Prejudiciul total care ar fi fost cauzat în dauna Primăriei Năvodari este estimat, în acest moment, la suma de 111.475.741 lei la care se adaugă un potențial prejudiciu de 5 milioane lei care s-ar fi putut produce ca urmare a schimbului de terenuri cu SC Dormarbib Group SRL”, susțin procurorii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata