Putin ironizează sancţiunile Occidentului: Îi vor îndemna pe oficialii ruşi să muncească mai mult

10

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ironizat vineri, 12 septembrie, SUA și UE, declarând că sancțiunile decretate împotriva Rusiei sunt ‘prea puțin eficiente’ și îi vor obliga în final pe oficialii ruși să lucreze mai mult, în loc ‘să se răsfețe’ prin țări străine, informează AFP și Interfax.

‘Sancțiunile ca instrument politic extern sunt prea puțin eficiente și nu au adus niciodată rezultatele așteptate. Însă, dacă problema este analizată în totalitatea ei, există mai multe aspecte pozitive decât negative’, a ironizat Putin, la câteva ore după înăsprirea sancțiunilor economice decretate de Washington și Bruxelles.

Citeste si:  Putin propune un plan în şapte puncte pentru soluţionarea crizei din Ucraina

‘Cu cât mai puțini oficiali și directori de mari companii din Rusia se vor plimba prin străinătate și vor fi mai mulți care să se ocupe de treburile lor curente, cu atât va fi mai bine. Același lucru este valabil și pentru deputați, care ar trebui mai degrabă să comunice cu alegătorii lor decât să se răsfețe prin stațiuni balneare în străinătate’, a subliniat liderul rus.

Uniunea Europeană a publicat vineri dimineața o nouă listă de companii și persoane fizice din Rusia asupra cărora se extind sancțiunile adoptate ca urmare a crizei din Ucraina.

Citeste si:  Ziua Mondială a Sănătăţii 2015: Securitatea sanitară a alimentelor, temă de mare actualitate

Printre rușii care au fost incluși în noua ‘listă neagră’ se numără liderul Partidului Liberal-Democrat al Rusiei, Vladimir Jirinovski, liderul fracțiunii ‘Rusia Unită’ din Duma de Stat, Vladimir Vasiliev, precum și mai mulți deputați. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata