Remus Pricopie: Iohannis face rău şcolii româneşti

18

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat vineri că președintele Partidului Național Liberal, candidat al Alianței Creștin Liberale la Președinție, Klaus Iohannis, face rău școlii românești.

„Demersul epistolar al domnului Klaus Werner Iohannis demonstrează un singur lucru: domnia sa nu a mai fost demult prin școlile românești și nu cunoaște realitatea. Este regretabil că un fost profesor încearcă să se folosească de elevi și de școală pentru a obține beneficii electorale. Procedând în acest fel, dl. Iohannis face rău învățământului românesc”, susține ministrul Educației Naționale.

Citeste si:  Tenis: Simona Halep, învinsă de Kuzneţova, în optimi la Stuttgart (WTA)

Potrivit demnitarului, dacă pe liderul liberal l-ar fi interesat într-adevăr educația, „atunci primul gest pe care ar trebui să-l facă este acela de a nu politiza și de a nu implica școala în lupta electorală”.

„Un candidat care vrea să facă o altfel de politică renunță la politicianism, nu transmite publicului informații neadevărate, nu se folosește de elevi în scopuri electorale și, foarte important, nu se înconjoară de oameni care au tăiat salariile profesorilor și au închis școlile. Dl. Klaus Werner Iohannis nu îndeplinește niciunul dintre aceste criterii”, a conchis ministrul Remus Pricopie.

Citeste si:  Oprea: UNPR a strâns peste 500.000 semnături de susţinere a candidaturii lui Ponta la prezidenţiale

Președintele PNL, Klaus Iohannis, i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care susține că acesta ar trebui să dea dovadă de preocupare față de situația gravă din educație.

„Școala românească are nevoie de atenția și respectul tuturor celor aflați la conducerea țării, miniștri, parlamentari, oameni și partide politice. Dumneavoastră, în dubla calitate de premier și de lider al principalului partid de guvernământ, sunteți cel care, prin măsurile, politicile și gesturile publice pe care le faceți, ar trebui să dați dovada preocupării față de situația gravă din educație”, spune Iohannis, în scrisoarea deschisă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica cel vechi spune

    Dl. Iohannis cam pica peste tot ca musca in lapte. Oare in ce domeniu are cat de cat idee de realitate? Ca fost prof de fizca si inspector scolar te-ai astepta ca macar aici sa fie acasa dar ti-ai gasit!? Ba da cu bata in balta, ba o ia pe aratura. Si tot asa, din balta in lac si din fagas in brazda, el merge glorios spre victoria finala. A lui asupra lui, probabil.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata