Vreau să nu mai trăiesc într-o ţară bogată în care toate produsele se importă din alte ţări, spune premierul Pona

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, 12 septembrie, în cadrul Congresului extraordinar al PSD de la Alba Iulia, că după succesul agriculturii din 2013, care va fi continuat și în acest an, își dorește ca agricultorii români să producă într-adevăr pentru România și vrea să nu mai trăiască într-o țară bogată în care toate produsele se importă.

‘Voi sprijini acel guvern care continuă toate investițiile în sănătate și în educație pe care noi le-am început. Un pariu pe care România tot încearcă să îl câștige de un timp și pe care l-am câștigat în sfârșit în 2013 și îl menținem câștigat și în 2014, faimosul pariu cu agricultura. Vreau să vă spun că în 2013 această țară bogată a reușit pentru prima dată să producă mai mult decât are nevoie, a exportat mai mult alimente decât a importat. Vreau împreună cu dumneavoastră, cu agricultorii români, cei care au primit în fiecare an creșteri de subvenții, cei care au primit întotdeauna tot sprijinul de care au nevoie, vreau să producă într-adevăr pentru această țară bogată toată mâncarea, toate produsele de care avem nevoie și vreau să nu mai trăiesc într-o țară bogată în care toate produsele se importă din alte țări’, a arătat premierul.

Citeste si:  Iniţiativă legislativă pentru majorarea cantităţii de accizare a vinului

În cadrul Congresului, Ponta a mai spus că echipa sa a câștigat toate bătăliile electorale pe care le-a avut, alegerile generale, alegerile locale, alegerile europarlamentare și referendumul pentru suspendarea președintelui României din 2012, ‘pentru că atunci românii l-au demis pe Traian Băsescu, care a fost pus la loc după aceea, dar nu de către români’, însăcea mai importantă urmează în noiembrie.

‘Toate aceste bătălii le-am câștigat. Cu siguranță cea din noiembrie este cea mai importantă pentru că va duce schimbarea până la capăt și ne va permite ca toate lucrurile bune pe care le-am făcut în acești doi ani și jumătate să le facem în continuare pentru români. Avem adversari politici, care spun că nu trebuie schimbat nimic, a fost bine în ultimii 10 ani, trebuie să continue ce a făcut Traian Băsescu, nu trebuie să fim uniți, trebuie să avem ziduri între noi, trebuie să luptăm în continuare, pacienții cu medicii, profesorii cu părinții și copiii, cei din Ardeal cu cei din Oltenia, cu cei din Moldova, cei care lucrează la stat cu cei care lucrează în privat, pensionarii cu cei care au de lucru sau cu tinerii, asta ne propun adversarii noștri ca să fie foarte clară uriașa, absoluta diferență între noi. Vin și vă spun și vă rog să fiți alături de mine pentru unirea românilor, pentru România’, a susținut Victor Ponta.

Citeste si:  Cum primim oaspeţii la masa de Paşte

Primul ministru a accentuat că România este o țară care are nevoie de schimbare în foarte multe domenii și că guvernul său a făcut lucruri importante, astfel încât în 2013 a avut cea mai mare creștere economică din Europa.

‘Nu vreau să reiau deși trebuie să reiau, locurile de muncă pe care le-am creat și pe care le-am reînființat după ce fuseseră distruse în 2010-2011, de creșterile de investiții, mari companii internaționale care cred că România este țara de viitor a regiunii. Vreau să reiau și să spun că, dincolo de ceea ce face un partid de centru-stânga, am dovedit că putem să guvernăm pentru o economie competitivă și performantă și, până la urmă, și marea temă și marea propunere a celor care spun că sunt de dreapta, reducerea CAS-ului, am făcut-o tot noi și am făcut-o foarte bine’, a susținut Ponta.

Citeste si:  Seceta reduce producţiile de legume şi fructe cu peste 20% în acest an

El a subliniat faptul că ordonanța prin care în guvernarea lui Emil Boc s-au mărit TVA și CAS au fost semnate de către Cătălin Predoiu, actualul candidat al ACL pentru funcția de prim-ministru.

‘Și am scos din arhiva Guvernului ordonanța prin care au crescut TVA si CAS. De cine credeți că au fost semnate ca ministru al Justiției? Cătălin Predoiu. Noi am scăzut TVA-ul și taxele și ei vor să vină la guvernare’, a arătat Ponta, care a dat exemplul și altor acte guvernamentale semnate de Cătălin Predoiu, cum ar fi închiderea unor spitale, tăierile de salarii sau majorarea unor taxe.

‘Deci tot ei, care au tăiat tot, noi am pus înapoi, noi am avut dreptate, și ei vin înapoi acum la guvernare (…) Pensionarii din România știu cine le-a făcut rău, cine le-a făcut bine. Vreau ca președinte al României să sprijin un guvern care va crea locuri de muncă, va scădea taxe’, a accentuat Victor Ponta.

Politicianul a mai reiterat repornirea unor lucrări importante de infrastructură, cum ar fi Autostrada Transilvania, precum și investițiile din educație și sănătate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata