Rusia a planificat războiul cu Ucraina de peste 11 ani

Conducerea militară a Rusiei a planificat războiul cu Ucraina în urmă cu cel puțin 11 ani, a declarat, la Riga, economistul Andrei Illarionov, fost consilier al președintelui rus Vladimir Putin, informează Unian.ua, care citează ziarul estonian Postimees.
Potrivit lui Illarionov, conflictul din Ucraina este în realitate un război al Rusiei împotriva Ucrainei, în condițiile în care conducerea militară rusă a planificat acest război de mai bine de 11 ani.

‘Pofta vine mâncând’, a subliniat Illarionov, amintind de acțiunile Rusiei în Osetia de Sud, Abhazia și Crimeea.

În opinia lui Illarionov, conflictul din Ucraina nu poate fi rezolvat pe calea negocierilor. Fostul consilier al lui Putin a catalogat sancțiunile Uniunii Europene (UE) la adresa Rusiei drept ‘o anecdotă’.

Ilalrionov a comentat situația din Ucraina duminică, la Riga, unde a avut loc Conferința pentru securitate globală și regională.

Citeste si:  Factorul Mării Negre şi aspiraţiile Ucrainei privind aderarea la UE şi NATO

La ora actuală, fostul consilier al președintelui rus activează ca cercetător principal în cadrul centrului american Cato. Andrei Illarionov a fost consilierul lui Putin în perioada 2000-2005.

În luna martie a acestui an, Illarionov a atenționat, într-un interviu acordat publicației suedeze Svenska Dagbladet, că Putin va dori să cucerească și Finlanda. Potrivit lui Illarionov, Putin ar dori să-i redea Rusiei granițele Imperiului Rus, adică cel puțin Finlanda și republicile baltice. (AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica cel vechi spune

    Din pacate democratia este vulnerabila in fata autpocratilor si nu stie sa reactioneze ferm. este o iluzie ca cineva sa creada ca un autocrat se poate opri vreodata. Refacerea imperiului rus este doar o etapa. Pofta vine mancand spune Ilarionov pe buna dreptate. Testamentul lui Petru cel mare este mai ambitios! Acesta trebuia oprit din fasa, acum este cam tarziu si daca nici acum lumea civilizata nu va fi ferma, mai tarziu va fi si mai greu si pretul poate fi tragic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner