Mersul nesigur poate reprezenta un semn al demenţei

21

Un mers instabil ar putea fi semnul inițial al unui risc crescut de demență, împreună cu alte simptome, cum ar fi declinul general al condiției fizice, căderile și alte probleme motorii, notează agenția DPA.

Mersul nesigur este un indicator al iminenței apariției demenței, potrivit profesorului de geriatrie Reto Werner Kressig, de la Universitatea din Basel (Elveția). Concluziile sale sunt legate de studiul mersului persoanelor vârstnice pe un covor special în care au fost încorporați senzori care să măsoare eventualele abateri de la cursul drept.

Citeste si:  Bilanţul deceselor de la Colectiv a ajuns la 32

Potrivit studiului, pacienții al căror mers nesigur s-a accentuat pe perioada testului pe covor, întâmpină un risc și mai ridicat de a suferi de demență.

Creierul nu este responsabil doar de performanțele intelectuale ci și de controlul proceselor motorii, a reamintit profesorul Kressig.

Concluzia studiului este că diagnosticarea precoce a demenței necesită nu numai măsurarea performanțelor creierului, dar și urmărirea modificărilor apărute la nivelul abilităților motorii ale pacienților, notează DPA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata