O invenţie pe zi: Rimelul

21

Rimelul este un produs cosmetic, sub formă de pastă de diverse culori, folosit pentru machierea genelor, cărora le accentuează culoarea și lungimea.

A fost folosit pentru prima dată în Egiptul Antic, primele dovezi în acest sens datând din jurul anului 4000 î.Hr. Bărbații și femeile foloseau o substanță neagră numită ”Kohl” pentru a-și accentua genele, conturul ochilor și sprâncenele, ei considerând că în felul acesta alungă spiritele rele. Influențele egiptene au ajuns apoi în Imperiul Babilonian și ulterior la greci și la romani. În Orientul Mijlociu a continuat să fie utilizat la scară largă, din motive religioase, și după căderea Imperiului Roman.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Ţigla

În epoca victoriană, femeile erau foarte preocupate de diverse ”rețete” pentru frumusețea personală. Astfel, pentru a crea iluzia unor gene lungi și negre femeile făceau acasă un amestec din cenușă și suc de soc.

Rimelul modern, folosit și în zilele noastre, a apărut în anii 1880, când chimistul francez Eugene Rimmel a inventat un astfel de produs cosmetic având la bază vaselina.

În 1913, T.L.Williams a lansat un produs similar pentru sora sa, Maybel. În 1917 el a pornit o afacere care se ocupa cu vânzarea de produse prin comenzi poștale, iar această mică afacere a stat la baza înființării unei faimoase companii.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Muştarul

Rimelul — cunoscut și sub numele de ”Mascara” (it.) — a evoluat ulterior, în sensul utilizării la preparare de ingrediente non-toxice, al modului de ambalare, al designului tubului și al periilor folosite pentru aplicare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata