E.ON România: Acoperirea indicatoarelor de avertizare aplicate pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale, ilegală

19

E.ON România atrage atenția că acoperirea indicatoarelor de avertizare aplicate pe instalațiile de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale este ilegală și îi privează pe oameni de dreptul de a fi informați asupra pericolelor, potrivit unui comunicat al companiei referitor la interdicția utilizării elementelor componente ale rețelelor de distribuție energie electrică sau gaze naturale ca suport pentru afișaj.

„E.ON Moldova Distribuție și E.ON Gaz Distribuție nu au avizat montarea de materiale electorale pe elemente ale sistemelor de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale. Afișajul abuziv, de orice natură (comercial, electoral etc.) implică riscuri multiple, atât pentru integritatea persoanelor, cât și pentru siguranța funcționării și exploatării rețelelor de distribuție. Indicatoarele de avertizare aplicate pe instalațiile de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale (stâlpi, firide de branșament, posturi de transformare, stații de reglare — măsurare a gazelor naturale, cutii de protecție etc.) atenționează asupra pericolelor pe care le prezintă intervențiile neautorizate în aceste instalații. Acoperirea acestor indicatoare este ilegală și îi privează pe cetățeni de un drept fundamental de a fi informați asupra pericolelor, putând fi astfel expuși la accidente ce pot avea urmări deosebit de grave”, se spune în comunicat.

Citeste si:  Evoluția pieței asigurărilor în anul 2017

De asemenea, compania precizează că pe instalațiile de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale sunt inscripționate atât elemente de identificare ale acestora, cât și caracteristici de funcționare, distanțe de amplasare etc. Acoperirea acestora îngreunează activitatea angajaților, fiind necesar un timp mai îndelungat pentru efectuarea unor intervenții în condiții de siguranță, subliniază E.ON România.

„De-a lungul timpului, au fost situații în care, prin ignorarea indicatoarelor de securitate sau prin acoperirea lor, au avut loc accidente soldate cu urmări tragice. Aceste experiențe nedorite ne determină să-i atenționăm pe toți cei care intenționează să folosească elementele sistemelor de distribuție pentru afișaj abuziv că vor fi direct responsabili în situația producerii unor accidente. Mai mult decât atât, primii ce se expun unor riscuri majore de accidentare sunt chiar cei care lipesc/montează materiale publicitare, acționând în vecinătatea liniilor electrice aeriene sau a altor echipamente fără respectarea măsurilor de siguranță. În același timp, intervențiile neautorizate pot cauza și avarii în rețelele de distribuție, cu perturbarea alimentării cu energie sau gaze naturale a consumatorilor”, se arată în comunicat.

Citeste si:  Un documentar-şoc denunţă industria alimentară drept principala cauză a obezităţii - VIDEO

Îndepărtarea afișelor și refacerea inscripțiilor de avertizare presupune alocarea unor resurse importante din partea companiei, resurse ce sunt în mod normal alocate pentru lucrări în sistemele de distribuție.

E.ON precizează că nu a avizat montarea de materiale electorale de niciun tip pe elemente ale rețelelor de distribuție a energiei electrice sau a gazelor naturale. De aceea, solicită instituțiilor care răspund de verificarea respectării regulilor privind afișajul să ia măsurile legale pentru stoparea afișajului abuziv și pentru îndepărtarea materialelor amplasate în mod ilegal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata