România pe locul secund în UE la scăderea preţurilor locuinţelor în T2

Prețurile locuințelor au crescut cu 0,9% în zona euro iar în Uniunea Europeană s-au majorat cu 1,4%, în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu primul trimestru.

România se situează, însă, printre statele unde prețurile locuințelor au înregistrat cele mai mari scăderi, minus 1,3%, fiind devansată doar de Slovenia, unde prețurile au scăzut cu 2,6%, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică, Eurostat.

În cazul României, scăderea prețurilor locuințelor în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru vine după o creștere de 0,6% înregistrată în primele trei luni ale acestui an comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut.

Cu o scădere de 3,8%, România se situează printre statele UE unde prețurile locuințelor au înregistrat cele mai mari scăderi și în ritm anual, trimestrul al doilea 2014 comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind devansată doar de Slovenia, minus 9,8%, și Italia, minus 4,8%. Aceasta în condițiile în care la nivelul zonei euro prețurile locuințelor au rămas stabile iar în Uniunea Europeană au crescut cu 1,7%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.