Zborul MH17: Unul dintre pasageri a fost descoperit cu o mască de oxigen pe faţă

22

Până acum se credea că toți pasagerii avionului malaezian Boeing 777, aparținând companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbușit la 17 iulie în estul Ucrainei, au murit pe loc, însă una dintre victime a fost descoperită cu o mască de oxigen pe față, a relatat joi ziarul olandez Volkskrant, care îl citează pe ministrul olandez de externe, Frans Timmermans, potrivit Unian și Ria Novosti.

Ancheta în acest caz se desfășoară sub conducerea Olandei, țara care a fost cel mai greu încercată de tragedia aviatică din estul Ucrainei, având în vedere că 193 de victime din cele 298 aveau cetățenie olandeză.

‘Știți că cineva (dintre morți) a fost găsit cu o mască de oxigen pe față? Rezultă că a avut timp să o facă. Nu trebuie să excludem această’ posibilitate, a declarat ministrul olandez de externe, într-o emisiune difuzată în noaptea de miercuri spre joi. În plus, ministrul Timmermans a dezvăluit în premieră unele detalii ale anchetei în curs de desfășurare.

Citeste si:  Zborul MH370: Cel mai mare "obiect" detectat de satelit are 24 de metri

Zborul MH17, pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbușit la 17 iulie în regiunea Donețk. La bordul aeronavei se aflau 298 de persoane. Toate au murit. Până acum versiunea dominantă a fost cea susținută de Kiev și Occident, potrivit căreia avionul malaezian a fost doborât, din greșeală, de rebeli proruși cu un sistem de rachete avansat sol-aer, adus din Rusia. Separatiștii ar fi confundat avionul de pasageri cu unul militar ucrainean.

Un raport preliminar cu privire la cauzele acestui incident, dat publicității anterior, relevă că avionul Boeing-777 a fost doborât în zbor de un ‘număr mare de proiectile cu mare viteză’ care au dezmembrat aparatul ‘în bucăți’. Pentru determinarea finală a cauzelor prăbușirii avionului malaezian va fi nevoie de investigații suplimentare. Un raport complet este așteptat anul viitor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata