Arsenal Park din judeţul Hunedoara – cel mai mare parc de aventură din ţară

28

Amplasat la doar câteva minute de municipiul Orăștie, Arsenal Park este singurul complex turistic de vacanță cu specific militar din România și printre puținele din Europa. De curând, aici a fost deschis cel mai mare parc de aventură din țară, iar surprizele nu se vor opri aici și vor fi toate la superlativ.

O minivacanță în Arsenal Park sau chiar o simplă vizită sunt diferite de alte experiențe turistice obișnuite. Încă de la poartă te întâmpină un tanc peste care s-a prăbușit un avion militar, iar la intrarea în complex îți dă „Bună ziua!” un paznic îmbrăcat în echipament specific.

Oferta este incredibilă prin originalitate, diversitate și inedit. Sunt 88 de hectare pe care se întinde cel mai mare muzeu de tehnică militară din țară, așa că Arsenal Park îți prezintă 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete. Adăugați la aceste echipamente un avion IAR ’93, un avion AN-2 și un MIG 21, dar și un elicopter Kamov Ka 26. Toate aceste echipamente militare sunt distribuite în așa fel încât să surprindă turistul care dorește să facă o vizită la Arsenal Park sau pe cei care aleg să-și petreacă o minivacanță acolo.

Citeste si:  FRUTTI GRUP ACTIV DISTRIBUTION SRL - notificarea privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Pentru a păstra rigurozitatea militară, Arsenal Park poate fi descris în termeni tehnici ca un complex de vacanță cu 200 de locuri de cazare în care turiștii pot practica diverse activități printre care se numără cele de instrucție militară, lupte de airsoft și paintball, tir cu arme de foc, cu arme de airsoft și paintball, tir cu arcul, plimbări cu transportorul șenilat, concursuri de drezină, închiriere mașini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway.

Spa-ul Arsenal Park dispune de o sală de fitness, saune finlandeze și cu infraroșu, o piscină cu dispozitive de masaj în apă și cu înot contracurent, o cameră de relaxare și camere pentru masaj și tratamente corporale.

Citeste si:  Jumătate din francizele româneşti sunt ilegale

Buncărele și depozitele de muniție abandonate ale fostei fabrici de muniție Rompiro din Orăștie au fost transformate în vile și apartamente de lux, complexul fiind cotat la patru stele. Turiștii excentrici pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun, în TAB-uri sau chiar sub pământ, în tuneluri preluate de la armată și transformate în camere luxoase de hotel.

Inaugurat în urmă cu cinci ani, Arsenal Park s-a dezvoltat continuu, ultimele investiții fiind menite să asigure o diversificare a ofertei de petrecere a timpului liber de către turiști. În acest scop, Grupul Bega, condus de frații Emil și Marius Cristescu, proprietarii Arsenal Park, a accesat recent fonduri europene în valoare de 6 milioane de euro. Și după numai două luni de zile de la prezentarea publică a proiectului, acesta a prins contur, astfel că la jumătatea lunii septembrie la Arsenal Park a fost deschis unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din România.

Citeste si:  Florin Jianu (PTIR): Peste 17.000 de firme de tip SR L-D sunt active în prezent, la nivel naţional

Aventura Park Arsenal din Orăștie dispune de șase trasee de cățărat de dificultate progresivă, accesibile pentru diverse categorii de vârstă și cu diverse abilități sportive, 77 de platforme și elemente de cățărare dispuse la înălțimi maxime ce ating de la 3 până la 30 de metri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata