EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,10 RON
(-0.05%)
GBP
5,38 RON
(-0.18%)
CHF
4,49 RON
(-0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.13%)
BYN
1,67 RON
(-0.26%)
CAD
3,09 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,94 RON
(+0.13%)
JPY
0,04 RON
(+0.49%)
CZK
0,19 RON
(-0.24%)
INR
0,06 RON
(-0.42%)

ARTS: Valoarea estimată a pieţei de tehnică de securitate şi servicii de pază este de 500 milioane de euro

Valoarea pieței de tehnică de securitate și servicii de pază este, estimativ, de 500 de milioane de euro, în condițiile în care domeniul construcțiilor a scăzut în ultimii ani, a declarat, vineri, președintele Asociației Române pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Silviu Clep.

„Dacă vorbim de piața de tehnologii, soluții și servicii de securitate e greu de pus o valoare exactă a business-ului, deoarece în momentul de față activitățile și codurile CAEN pe import nu sunt exclusiv pe domeniul pieței de securitate. Pentru aceeași categorie poți să imporți, de exemplu, și detectoare de fum, iar pe de altă parte codurile CAEN în activitatea de instalare a sistemelor de alarmă includ și instalațiile electrice și, atunci, cifrele statistice sunt foarte greu de obținut. În momentul de față, în România, există cam 2.000 de firme care sunt licențiate pentru instalarea sistemelor de securitate. Pe lângă acestea, ar mai fi cam 20-30 de firme care importă echipamente de securitate. Conform datelor de la ministerul Finanțelor, afacerile firmelor care au și activitate în domeniul soluțiilor și serviciilor de securitate ar fi de ordinul sutelor de milioane, spre un miliard, dar estimarea pentru sectorul nostru este de 500 milioane de euro, cu servicii de pază, cu sisteme de securitate”, a precizat Silviu Clep.

Asociația Română pentru Tehnica de Securitate (ARTS) organizează, în perioada 8-10 octombrie, la Romexpo, în Capitală, expoziția internațională Romanian Security Fair, la care participă peste 60 de companii, care expun pe o suprafață de aproximativ 2.500 de metri pătrați.

„Ca tendință, pe serviciile de pază, lucrurile sunt staționare. Pe sisteme de alarme, piața a scăzut pentru că este dependentă de sectorul construcțiilor. Oricum, în momentul de față, construcții noi nu prea mai există, în anul 2012-2013 a fost o scădere, acum este o ușoară creștere pe acest segment de piață. Pentru segmentul rezidențial, în ceea ce privește sistemele de alarmă, piața este într-o creștere, investițiile pentru locuințe au început să reapară. Pe segmentul comercial și de office este o fluctuație foarte mare, sunt firme care dispar și multe firme care reapar, iar uneori se întâmplă să fie în aceeași locație deja optimizată ca securitate, altădată apare necesitatea de instalare. Piața financiar — bancară este într-un regres major, băncile au început să își reducă dezvoltarea, ba, mai mult, închid. Mai este și piața de retail și aici avem o scădere dramatică. Pe rezidențial, creșterea este atât pe partea de siguranță a incendiilor, cât și pe partea de security. Din ce în ce mai mulți români încep să înțeleagă beneficiile pe termen lung ale investițiilor făcute în domeniul sistemelor de securitate’, a subliniat Silviu Clep.

Romanian Security Fair a fost gândit astfel încât să satisfacă o arie largă pe segmente de public. Evenimentul nu se limitează la soluții de securitate high-end. Producătorii prezintă o gamă largă tehnică de calitate, gândită să acopere cele mai diverse nevoi, atât pentru utilizatorii finali, cât și pentru obiective industriale sau medii de business în general. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata