EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.04%)
CHF
4,50 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.44%)
BYN
1,67 RON
(+0.12%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(+0.42%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.19%)
INR
0,05 RON
(0%)

Lukoil vrea să obţină finanţare pre-export de la băncile occidentale

Grupul petrolier rus Lukoil a început discuțiile cu o serie de bănci pentru un nou credit pre-export, acesta urmând să fie un test al apetitului băncilor pentru a acorda credite companiilor rusești, au declarat vineri, 10 octombrie, pentru Reuters o serie de surse bancare.

Sursele susțin că băncile au luat în considerare cererea Lukoil dar deocamdată nu este clar dacă vor acorda creditul având în vedere includerea Lukoil în ultima rundă de sancțiuni introduse de SUA și UE împotriva unor oficiali ruși și a unor companii rusești.
‘Afacerea este deocamdată într-un stadiu preliminar și există foarte multe discuții. Compania încearcă să evalueze apetitul exact al pieței’, a declarat un bancher.

Lukoil este prima companie privată inclusă în luna septembrie pe lista companiilor rusești vizate de sancțiunile occidentale. Bancherii susțin că, deși sancțiunile interzic furnizarea de anumite tehnologii, nu afectează și finanțarea.

În plus, unele bănci sunt interesate să acorde credite unei companii de top cum este Lukoil, cel mai mare producător de petrol independent din Rusia. ‘Lukoil este o firmă de o calitate foarte bună. Dacă nu poți să aranjezi finanțare pre-export pentru Lukoil nu ar trebui să ai un birou în Rusia’, a declarat un bancher.

Ultima dată când Lukoil a ieșit pe piețele financiare a fost în luna iulie când a semnat un credit punte de un miliard de dolari cu băncile americane Citigroup și JP Morgan. Compania beneficiază de un rating ‘BBB minus’ din partea S&P, ‘Baa2’ din partea Moody’s și ‘BBB’ din partea Fitch.

În România, Lukoil se află pe locul al treilea pe piața distribuției de carburanți, cu un lanț de 301 de benzinării. De asemenea, compania gestionează nouă depozite de carburanți. În cadrul operațiunilor din România ale Lukoil lucrează circa 3.500 de angajați, din care 2.500 pe platforma de la Petrotel. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata