Propunerile de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale pot fi depuse până la 20 octombrie

Propunerile de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale pot fi depuse până la data de 20 octombrie, perioada fiind prelungită cu cinci zile din cauza unor deficiențe, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene (MFE) remis luni, 13 octombrie.

„Autoritatea de Management a Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, aflată în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene, anunță că sesiunea de încărcare a propunerilor de proiecte în cadrul celui de al doilea apel dedicat dezvoltării economiei sociale va fi deschisă până în data de 20 octombrie a.c., ora 16,00. Perioada în care pot fi depuse propunerile de proiecte a fost prelungită cu cinci zile în contextul în care sistemul informatic Action Web a prezentat unele deficiențe de funcționare în zilele de 1 și 2 octombrie”, informează MFE.

Citeste si:  Taxele şi interdicţia de a fuma, principalii vinovaţi ai închiderii pub-urilor în Marea Britanie

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat că s-a decis deschiderea unei noi cereri de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale datorită interesului manifestat de solicitanți în cadrul primului apel.

„Cei care în trecut nu au reușit să depună proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale sau cărora le-au fost respinse cererile de finanțare având în vedere complexitatea apelului au acum o șansă în plus să contracteze finanțări. Pentru acest nou apel de proiecte am alocat fonduri cu o valoare de 100 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale din fondurile UE de care dispunem prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane”, a afirmat Teodorovici.

Citeste si:  Neclarităţile din ghidul solicitantului, pun piedici proiectelor de Dezvoltare a Resurselor Umane

Primul apel de proiecte pentru dezvoltarea economiei sociale s-a desfășurat în perioada 28 iulie — 11 august și a avut un buget de 200 de milioane de euro. În data de 22 septembrie, au fost semnate contractele de finanțare pentru primele 63 de proiecte evaluate în cadrul apelului lansat în data de 28 iulie. Proiectele semnate au un buget de aproximativ 82 de milioane de euro, din care fondurile UE reprezintă peste 66 de milioane de euro.

„Autoritatea de Management POS DRU a publicat în data de 30 septembrie a.c. a doua listă cu propunerile de proiecte care s-au calificat pentru a obține finanțare europeană. Conform prevederilor Ghidului solicitantului, au fost selectate propunerile de proiecte care au obținut minimum 70 de puncte în cadrul procesului de evaluare. Pe listă sunt 45 de proiecte, cu un buget de aproximativ 47 milioane de euro, din care fondurile europene reprezintă peste 45,7 milioane de euro”, mai arată MFE. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata