Prinţul Paul şi prinţesa Lia vizaţi în dosarul retrocedărilor ilegale

Prințul Paul Philippe și soția sa, Lia Georgia, sunt vizați în dosarul retrocedărilor ilegale instrumentat de procurorii DNA, aceștia fiind implicați în reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier aparținând Casei Regale.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi vor fi chemați la DNA Brașov, după ce miercuri dimineață au fost făcute percheziții la domiciliul din București.

Din probe a rezultat, susțin sursele citate, că Paul Philippe și Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Ciocoiu Alina Carmen, pretinzând că sunt moștenitorii bunurilor deținute de Casa Regală a României, au cumpărat influență de la Iacob Sorin Ion, care le-a promis că va interveni, direct sau indirect, pe lângă funcționari cu atribuții în materia reconstituirii dreptului de proprietate pentru obținerea mai multor bunuri imobile (terenuri și clădiri).

Citeste si:  Gheorghe Sturdza Paltin a fost reţinut în dosarul retrocedărilor

Documentele din dosar relevă că un prim obiectiv l-a reprezentat reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare situat pe raza orașului Broșteni, jud. Suceava. Ei ar fi făcut demersuri și ar fi încercat să capaciteze Comisia locală de fond funciar Broșteni să se pronunțe favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul-Philippe fapte în derulare stopate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata