Acoperişurile clădirilor din Paris ar putea fi înscrise în patrimoniul UNESCO

12

Primarul arondismentului 9 din Paris, Delphine Burkli, va prezenta la următoarea reuniune a Consiliului Parisului, din 20-21 octombrie, o propunere care recomandă înscrierea acoperișurilor pariziene în patrimoniul mondial al UNESCO, informează lefigaro.fr.

După înscrierea — acum mai bine de 20 de ani — a celor două maluri ale Senei pe lista patrimoniului mondial al UNESCO, acoperișurile din capitala Franței s-ar putea bucura și ele de aceeași recunoaștere. Tema va fi discutată de aleșii locali la următoarea lor reuniune, după ce proiectul a fost dezbătut și votat de Consiliu pe 1 octombrie.

Inițiatoarea propunerii care ar putea părea oarecum surprinzătoare, Delphine Burkli, este de părere că acoperișurile din Paris au un potențial extraordinar. Ele au fost de altfel o adevărată miză la cele mai recente alegeri municipale, Anne Hidalgo (primar al capitalei franceze) angajându-se să transforme în spații verzi cele aproape ‘314 ha de acoperișuri-terase’. Măsura este considerată ‘una din cele mai mari revoluții urbane prin care ar trece orașul’ pe site-ul de campanie al Annei Hidalgo.

Delphine Burkli a declarat în Le Figaro că a avut această idee cu mult înainte să fie aleasă. ‘Acum că am obținut susținerea primăriei pariziene, se va forma un grup de lucru care va realiza dosarul de candidatură ce va fi trimis UNESCO’, a spus ea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata