Comisia Europeană a încetat infringementul împotriva României pentru neimplementarea Pachetului 3 Energie

19

Comisia Europeană a decis retragerea cererilor de chemare în judecată a României în cazul netranspunerii directivelor din Pachetul 3 Energie, atât în ceea ce privește sectorul gazelor naturale, cât și sectorul energiei electrice, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Comisia Europeană demarase procedura de infringement în data de 29 septembrie 2011, acuzând neimplementarea celui de-al treilea pachet legislativ al UE privind liberalizarea pieței interne de energie.

Astfel, România era acuzată că nu a transpus complet și la timp în legislația națională directivele europene privind piața unică de energie electrică (directiva europeană 72/2009) și respectiv de gaze naturale (directiva europeană 73/2009).

Citeste si:  57% dintre români consideră foarte important subiectul agriculturii şi dezvoltării rurale europene

‘Comisia Europeană a transmis Curții de Justiție a Uniunii Europene acte din care rezultă că țară noastră și-a îndeplinit obligațiile de transpunere ulterior începerii procedurii la Curte. La început, Comisia a cerut desistare pentru cauza pe energie electrică, iar, în cursul zilei de ieri (joi n.r), Colegiul Comisarilor a luat o decizie similară și în ceea ce privește speța pe gaze naturale’, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata