Scrimă: Alin Badea, campion naţional la sabie

Scrimerul Alin Badea (CSA Steaua) a câștigat titlul de campion național la sabie seniori, vineri, la Sala de Scrimă Floreasca din București, după ce l-a învins în finală pe fostul campion mondial Tiberiu Dolniceanu, cu scorul de 15-13.

Dolniceanu (26 ani), de la CS Dinamo, care a trecut în semifinale de colegul său Iulian Teodosiu, a fost campion mondial cu echipa în 2009, campion european la individual anul trecut, iar anul acesta a luat bronzul în proba individuală la Mondialele de la Kazan. Tiberiu Dolniceanu era și campionul național en titre.

O altă medalie de bronz a revenit dinamovistului Cristian Bițucă, învins de Badea în cealaltă semifinală cu scorul de 15-2.

Citeste si:  Udrea: De când cu ideea că ar putea candida la Capitală, hopa şi dosarul penal pe numele lui Băsescu

”A fost o partidă dificilă, însă am controlat-o de la început, iar la pauză am condus cu 8-4. Pe final s-a mai echilibrat, dar am reușit să câștig și sunt foarte fericit să aduc, după mai bine de 10 ani, un nou titlu de campion național la sabie pentru CSA Steaua”, a declarat Alin Badea la finalul competiției, citat de pagina de Facebook a clubului.

Sâmbătă și duminică sunt programate întrecerile în Divizia A și Superliga, la masculin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata