O sud-coreeancă a fost arestată după ce a trimis 5.000 de alerte false la serviciul de urgenţe

12

O sud-coreeancă a fost arestată la Seul după ce a trimis în patru ani circa 5.000 de alerte false la serviciul de urgențe, în timp ce se afla sub influența alcoolului, a informat marți poliția.

Song, în vârstă de 43 de ani, a trimis între ianuarie 2010 și iulie 2014 în total 4.654 de apeluri false sau glume la serviciul de urgențe, potrivit agenției de știri Yonhap, care citează poliția districtului Dobong din Seul.

În apelurile sale, Song expunea numeroase situații fictive, precum faptul că a găsit un cadavru sau că intenționează să se sinucidă, fapt ce a motivat în numeroase ocazii desfășurarea forțelor de securitate, au relatat agenții din Dobong.

Poliția districtului preconizează să o dea în judecată pe femeie, pentru a acoperi cheltuielile pricinuite de glumele sale.

Citeste si:  Corbii prezintă aptitudini sociale asemănătoare cu ale omului

Legea din Coreea de Sud prevede amenzi de 100.000 de woni (74 de euro) pentru cei care fac glume de acest gen autorităților de poliție sau de urgență ale țării. Însă dacă astfel de glume se fac în mod constant sau provoacă pagube mari prin astfel de farse telefonice, sunt prevăzute pedepse cu închisoarea și amenzi de până la echivalentul a 7.400 de euro.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata