Paralimpice: Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale

12

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost condamnat marți, 21 octombrie, la cinci ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp.

Acuzatul „a fost condamnat la o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare”, a declarat judecătoarea Thokozile Masipa, care l-a găsit vinovat pe fostul campion de „omucidere involuntară”.

Judecătoarea a precizat, totodată, că o pedeapsă cu muncă în folosul comunității, așa cum au cerut avocații sportivului „nu ar fi adecvată”. „Pedeapsa sugerată (de către experții citați de apărare) nu ar fi adecvată”, a spus judecătoarea, insistând însă asupra faptului că Pistorius a tras patru gloanțe prin ușa toaletei vilei sale crezând că în spatele acesteia se află un intrus.

Citeste si:  Bulgaria renunţă la proiectele de colaborare cu Rusia?

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 ani, a împușcat-o pe Reeva Steenkamp, un manechin de 29 ani cu care era împreună de 3 luni, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, în vila sa de lux din Pretoria. Sportivul a susținut tot timpul că a confundat-o cu un hoț care a pătruns în casă în toiul nopții, atunci când a împușcat-o mortal pe prietena sa, prin ușa închisă a toaletei.

Pistorius a scăpat de acuzația mult mai gravă de crimă cu premeditare, care i-ar fi putut aduce o condamnare pe viață.

Citeste si:  Peste 900 de monede dintr-un tezaur, declarate dispărute de Muzeul Judeţean de Istorie Zalău

În anul 2012, la Londra, Oscar Pistorius a devenit primul sportiv cu handicap fizic care a participat la o întrecere din cadrul Jocurilor Olimpice, alături de sportivi valizi.

Imediat după încheierea ședinței de marți, în care și-a aflat sentința, Pistorius a fost condus către locul în care își va ispăși pedeapsa.

Conform avocatului acuzării, familia Reevei Steenkamp s-a declarat mulțumită de sentință. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata