Avertizări Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi răcire accentuată a vremii, valabile până vineri seară

19

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri, 22 octombrie, două atenționări Cod galben de ploi însemnate cantitativ și răcire accentuată a vremii, valabile de miercuri, ora 21,00, până vineri ora 23,00.

Potrivit meteorologilor, de miercuri, ora 21,00, până joi, la ora 23,00, în județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Sibiu va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-60 l/mp.

În Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Citeste si:  Vreme caldă, dar şi intervale de instabilitate atmosferică, în intervalul 15-28 iunie

Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.

De joi, ora 23,00, până vineri, ora 23,00, vremea se va răci accentuat în toate regiunile, iar Codul galben va fi extins și va viza 24 de județe: Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Cluj.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Jocul de badminton

ANM semnalează că în toate zonele de munte și de deal se vor cumula cantități de precipitații de peste 20-25 l/mp și izolat peste 40-50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăși temporar 50-60 km/h. În a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 octombrie) și în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în Carpații Orientali și în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge și pe crestele celorlalte masive montane.

Citeste si:  Prognoză ANM: Vremea se încălzeşte, iar aria precipitaţiilor rămâne extinsă până în 8 ianuarie

Meteorologii avertizează că vremea se va menține deosebit de rece până spre sfârșitul lunii octombrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata