Reprezentant Petrom: Trebuie să fim foarte atenţi cu taxarea; cu 80 de dolari pe baril investiţiile sunt sub presiune

Petrom va investi în explorare anul acesta mai mult decât în toți anii de la privatizare până în prezent, dar companiile petroliere trebuie să lucreze împreună cu autoritățile pentru a găsi soluții în special în ceea ce privește taxele, pentru a trece de această perioadă în care prețul barilului de petrol a scăzut la aproximativ 80 de dolari, a declarat marți Gabriel Selischi, membru în boardul executiv al OMV Petrom.

„Anul acesta, Petrom va investi în explorare mai mult decât a investit în toți anii de la privatizare încoace. Aceasta va fi o investiție fără precedent pentru a materializa descoperirile recente. (…) Vrem să continuăm să investim, dar vedem acum că prețul petrolului a scăzut la un nivel fără precedent. Trebuie să lucrăm împreună cu Guvernul și cu alți actori din industrie pentru a trece de această perioadă dificilă. Cu 80 de dolari pe baril toate investițiile sunt sub presiune. Trebuie să fim foarte atenți cu taxarea”, a explicat Gabriel Selischi, în cadrul Summitului UE al Europei de Sud-Est, organizat de publicația The Economist.

Citeste si:  ONRC: Peste 34.800 firme au fost radiate în primele cinci luni din 2014

Reprezentantul Petrom a precizat că în 2014 compania se așteaptă la al doilea an consecutiv de creștere a producției, după mai mulți ani de scădere. „2014 este un an special pentru Petrom, pentru că sperăm să fie al doilea an consecutiv de creștere a producției. După mai mulți ani de scădere a producției, cu mai mult de 5%—7% în anumiți ani, am văzut o stabilizare și chiar o ușoară creștere în 2013, și sperăm că în 2014 vom obține același rezultat”, a precizat reprezentantul Petrom.

Selischi a adăugat că producția de petrol și gaze în România înseamnă nu numai o independență energetică mai bună, dar și șansa mai multor oameni să lucreze în industrie și contribuții mai mari la PIB-ul țării.

Citeste si:  Statul vinde tot pentru a face rost de bani: 450 mil. euro pentru 11% din Petrom

Summitul Uniunii Europene pentru Europa de Sud-Est — „Pe drumul spre stabilitate și creștere”, organizat la București de publicația The Economist, dezbate marți perspectivele economice ale regiunii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner