Reţetele culinare preferate de papi, într-o carte publicată de un membru al gardei elveţiene de la Vatican

42

Un membru al gărzii elvețiene de la Vatican a publicat o carte care cuprinde, între altele, rețetele culinare preferate de ultimii trei papi. ‘Buon Appetito Guardia Svizzera’ oferă o imagine a vieții din Cetatea Vaticanului prin intermediul mâncărurilor servite locuitorilor săi, informează miercuri 20minutes.ch.

David Geisser, un bucătar de 24 de ani, a intrat în garda elvețiană în februarie 2013, după o instruire profesională în câteva restaurante renumite. În cartea pe care a prezentat-o marți presei figurează felurile de mâncare emblematice ale gardei elvețiene și ale unor înalți prelați, printre care suveranii pontifi Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea și Francisc.

‘Dulce de leche’, un tip de dulceață inventată acum un secol în Argentina, a debarcat la Vatican în martie 2013, odată cu Jorge Bergoglio.

Ioan Paul al II-lea prefera un meniu polonez alături de ‘pierogi’ (un fel de ravioli), iar Benedict al XVI-lea, unul bavarez. Francisc solicită adesea ‘empanadas’ (pateuri), o ‘colita de cuadril’ (carne la grătar) și ‘dulce de leche’.

Citeste si:  Halaszle - renumita ciorbă de peşte ungurească cu paprika

‘Un soldat poate lupta și participa la război după ce mănâncă destul și bine’, a spus zâmbind comandantul gărzii elvețiene, Daniel Anrig. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata