În sediul Parlamentului britanic mişună şoarecii, dar o dezbatere a aleşilor a declarat nefiabilă soluţia recurgerii la pisici

14

Numărul foarte mare de șoareci din Palatul Westminster (sediul parlamentului) i-a determinat pe aleșii britanici să propună cea mai naturală soluție posibilă pentru exterminarea lor – folosirea de pisici.

Propunerea a fost făcută de parlamentara Anne McIntosh, care a sugerat folosirea pisicilor de la un adăpost de animale aflat în apropierea sediului Parlamentului, pentru a scăpa o dată pentru totdeauna de problema șoarecilor.

„Numărul șoarecilor a scăpat de sub control, în special în zonele unde sunt preparate alimente, ceea ce reprezintă, evident, un pericol pentru sănătatea publică”, a subliniat politiciana conservatoare. Ea a propus ca pisicile să fie lăsate în clădire seara, pentru a-și îndeplini misiunea de vânători.

O analiză a constatat, totuși, că ar fi nevoie de prea multe feline pentru a rezolva problema. Din cauza dimensiunilor clădirii, ar fi necesară „o hoardă de pisici”, a subliniat joi liberal-democratul John Turso în fața Camerei Comunelor, camera inferioară a Parlamentului britanic.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Bluetooth

Parlamentarul a dat asigurări că ideea de a recurge la pisici a fost supusă unei analize „complete și adecvate” de către autorități, însă au existat „dificultăți de ordin practic și tehnic evidente” pentru a putea fi pusă în aplicare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata