Ministrul Muncii susţine că Legea salarizării unitare trebuie să sufere anumite modificări

19

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, este nemulțumită de Legea salarizării unitare în sistemul bugetar.

Ea a declarat, joi, la Botoșani, că actul normativ „trebuie să sufere anumite modificări”, astfel încât managerul instituției să aibă un rol puternic în salarizarea personalului bugetar.

„Avem prea multe clase de salarizare, prea mulți coeficienți de ierarhizare. Eu cred că atuul managerului este acela de a ști cum să motiveze personalul și mă refer aici inclusiv la salarizare. Este un concept la care, cu siguranță, vom veni din 2015”, a declarat Rovana Plumb.

Citeste si:  Ministerul Muncii lucrează la un proiect prin care alocaţiile copiilor să se dea diferenţiat

Potrivit acesteia, în prezent, reprezentanții ministerului se află în negocieri cu sindicaliștii din învățământ și sănătate pe tema salarizării personalului din cele două domenii de activitate.

„Noi suntem în discuții acum cu sindicatele din educație și cu sindicatele din sănătate în ceea ce privește modul în care vom diferenția acele 15 clase de salarizare suprapuse ca urmare a ridicării salariului minim pe economie. Este gata o anumită formă care a intrat de ieri (n.r. — miercuri) în discuție și sperăm să fie finalizată cât se poate de rapid”, a adăugat Plumb. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata