Harghita: Minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

12

Stația meteo Miercurea Ciuc a înregistrat luni, 27 octombrie, cea mai scăzută temperatură a acestei zile din țară, mercurul termometrelor coborând până la minus 8 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor de la stația meteo Miercurea Ciuc, toată noaptea a fost frig, cu temperaturi negative, iar dimineață, în jurul orei 7,30, s-a consemnat valoarea de minus 8 grade Celsius.

Și în celelalte localități harghitene au fost temperaturi scăzute.

La Toplița s-au măsurat minus 7,5 grade Celsius, la Joseni au fost minus 7 grade, iar la Bucin și Odorheiu Secuiesc s-au înregistrat minus 3 grade Celsius. De asemenea, în majoritatea localităților harghitene a căzut brumă.

Citeste si:  Asocierea Search Corporation SRL - Egis Romania va realiza studiul de fezabilitate pentru DrumulExpres Bacău-Piatra Neamţ

Aceste temperaturi sunt obișnuite pentru locuitorii județului, ținând cont că în Harghita se înregistrează anual unele dintre cele mai scăzute valori din țară.

Din cauza frigului, la Miercurea Ciuc furnizarea încălzirii în sistem centralizat a început încă de la sfârșitul lunii septembrie.

Minima absolută a lunii octombrie în Harghita a fost de minus 14 grade Celsius și s-a înregistrat în anul 1988, tot la Miercurea Ciuc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata