Portul Constanţa, recompensat cu premiul ‘”Dunavski Captain” din Serbia

13

Activitatea Companiei Naționale Administrației Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța în privința dezvoltării comerțului pe căile de navigație interne continentale a fost recompensată cu cea mai înaltă distincție la cea de-a III-a ediție a Forumului de Afaceri al Dunării, desfășurat în această săptămână în Serbia.

Evenimentul dedicat Strategiei Dunării, ariilor sale prioritare și pilonilor de dezvoltare, a fost organizat în perioada 27-29 octombrie, la Novi Sad, de către Forumul de Dezvoltare Central Europeană și Universitatea din Novi Sad, sub patronajul Camerei de Comerț din Serbia și al Provinciei Autonome Vojvodina, a reunit peste 600 de delegați din 14 țări, reprezentând organizații economice, comerciale și financiare sau din domeniul transporturilor, științei, diplomației și politicii regionale.

Citeste si:  Oferte de serviciu în perioada verii: barman, casier sau "spion" pentru companii

Referindu-se la acest eveniment, directorul general al CNAPM, Valeriu Ionescu, a declarat că anul acesta, Trofeul și Diploma „Dunavski Captain”, ce recompensează excelența în domeniul comerțului și transporturilor fluviale, a fost acordat Portului Constanța, unanim apreciat drept cel mai elocvent și activ reprezentant al mediului de afaceri național din rândul țările dunărene. ‘Premiul a fost acordat la propunerea Camerei de Comerț din Serbia, Portul Constanța fiind nominalizat drept cel mai bun partener din România, cu o contribuție importantă în cadrul programului de cooperare transfrontalieră’—a precizat Valeriu Ionescu.

Citeste si:  Rus: Am de rezolvat câteva chestiuni şi am să cer eventual chiar premierului să-mi accepte demisia

Potrivit directorului general al CNAPM, unul dintre criteriile acordării premiului „Dunavski Captain” a fost reprezentant de evoluția traficului de mărfuri dintre Portul Constanța și porturile din Serbia, de la un milion de tone mărfuri în 2007 până la aproape 7 milioane tone în 2013, dinamică ce indică potențialul semnificativ de colaborare, dintre cele două părți.

‘Compania noastră a prevăzut acest potențial important și, încă din 2007, am deschis o reprezentanță în Serbia, pentru a fi mai aproape de companiile din zonă care doreau să își extindă afacerile la Constanța. Dunărea unește țările noastre, iar Portul Constanța poate fi considerat ieșirea la oceanul planetar pentru economia Serbiei’, a subliniat directorul portului.

Citeste si:  Elena Udrea şi Traian Băsescu, la botezul fiului deputatului Adrian Gurzău

Premiul ‘Captain Mișa’ omagiază personalitatea celui ce a fost Mișa Anastasijevic — om de afaceri și filantrop din secolul 19, care a anticipat posibilitățile pe care le oferă Dunărea pentru comerțul continental și internațional, promovând investiții proprii în 77 porturi de pe calea de navigație fluvială. Numele lui Mișa Anastasijevic este asociat cu comerțul pe Dunăre, dar și cu prietenia ce leagă popoarele, sârb și român, căpitanul Mișa Anastasijevic trecând în neființă și fiind înmormântat la București, în anul 1885. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata