Kievul a plătit Gazprom 1,45 miliarde de dolari din datorie

Kievul a anunțat marți că a plătit gigantului semi-public rus Gazprom 1,45 miliarde de dolari din datoria sa, prima condiție pentru reluarea livrărilor de gaz rusesc către Ucraina întrerupte în luna iunie.

Grupul public ucrainean „Naftogaz a plătit Gazprom o primă tranșă de arierate de 1,45 miliarde de dolari” din cele 3,1 miliarde pe care Kievul trebuie să le plătească până la sfârșitul anului, a anunțat Naftogaz într-un comunicat.

După mai multe runde de negocieri, Ucraina, Rusia și Uniunea Europeană au găsit joi o soluție temporară la contenciosul asupra livrărilor de gaz rusesc, care asigură aprovizionarea Ucrainei dar și a Europei de Vest pentru iarnă, amintește AFP.

Citeste si:  FEDIUC SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Acordurile s-au axat pe plata datoriei Ucrainei, precum și asupra modalităților de plată a livrărilor până în martie 2015.

Decontarea unei datorii de 3,1 miliarde de dolari a fost stabilită să se facă în două tranșe, prima de 1,45 miliarde dolari care tocmai a fost plătită de Naftogaz și cealaltă de 1,65 miliarde ce trebuie plătită până la sfârșitul anului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner