Corlăţean demisionează din funcţia de ministru al Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a anunțat luni, 10 noiembrie, că se retrage din funcție, argumentându-și decizia prin faptul că nu poate accepta încălcarea legii „pe considerente și interese politice și electorale”.

„L-am informat cu puțină vreme în urmă (…) pe prim-ministrul României (…) că am decis să-mi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe. Nu pot să accept și nu accept să încalc legea și legalitatea, nu pot accepta ca instituția Ministerului Afacerilor Externe să fie forțată (…) să încalce legea și legalitatea pe considerente de interese politice, electorale ale domnilor Băsescu și Iohannis și nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidențiale de la turul doi pe considerente de nelegalitate a înființării de noi secții de votare în străinătate”, a declarat Corlățean într-o conferință de presă.

Citeste si:  Sibiul, promovat turistic la Londra

El a precizat că dorește respectarea legii și că are obligația, în calitatea sa de ministru al Afacerilor Externe, să asigure imaginea și prestigiul instituției. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner