Consiliul Concurenţei a declanşat o nouă investigaţie pe piaţa comercializării produselor alimentare

Consiliul Concurenței a declanșat o nouă investigație privind posibila încălcare a regulilor de concurență naționale și comunitare de către cinci companii care activează pe piața comercializării de produse alimentare din România, se arată într-un comunicat al Consiliului.

Investigația vizează unele lanțuri de retail din România și furnizori ai acestora. Este vorba despre Auchan România SA, Carrefour România SA, România Hypermarche SA (Cora), Kaufland România SCS și Trident Trans Tex.

‘Am finalizat recent o investigație de mare amploare în acest domeniu ale cărei rezultate le vom anunța până la sfârșitul acestei luni. Avem, însă, indicii privind o posibilă fixare a prețurilor între alți retaileri și furnizorii lor. Înțelegerile privind fixarea prețurilor reprezintă o serioasă abatere de la principiul liberei concurențe pe piață, având ca efect prejudicierea consumatorilor’, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurentei.

De asemenea, în comunicat se precizează că, în cadrul investigației declanșate, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate, documentele ridicate în cadrul acestor inspecții aflându-se în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației. Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial. Efectuarea acestor inspecții nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește rezultatul final al investigației declanșate.

Citeste si:  Simona Halep, cea mai populară jucătoare din 2015

La începutul lunii octombrie, președintele Consiliului Concurenței anunța că un număr de 26 de companii din sectorul de retail, printre care Metro, Selgros, Mega Image și furnizorii lor, ar putea fi sancționate de autoritatea de concurență pentru încălcarea legislației din domeniu în cazul promoțiilor de genul „primești de 10 ori diferența, dacă găsești produsul în altă parte mai ieftin’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner