Legea amnistiei a primit raport de respingere în Comisia juridică a Camerei

Proiectul de lege privind amnistia și grațierea a primit marți, 18 noiembrie, raport de respingere de la Comisia juridică a Camerei Deputaților, a declarat președintele comisiei, Bogdan Ciucă.

 Decizia a fost luată în unanimitate de membrii comisiei iar proiectul urmează să intre pe ordinea de zi a ședinței de plen de marți.

Proiectul de lege privind amnistia și grațierea a primit inițial raport de adoptare iar raportul de respingere dat marți de comisie este unul suplimentar.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a cerut luni Parlamentului ca marți să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii și să respingă acest act normativ.

Citeste si:  Băsescu a decis neacordarea graţierii lui Becali

‘Solicit Parlamentului să se țină de cuvânt și mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii și să o pice. Tot mâine rog Parlamentul să ia în discuție toate solicitările venite din partea justiției și să le încuviințeze pe toate’, a spus Iohannis luni, într-o conferință de presă.

Premierul Victor Ponta a anunțat tot luni că PSD și aliații săi vor vota marți în Parlament pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii și pentru aprobarea cererilor de ridicare a imunității parlamentarilor cercetați penal.

Citeste si:  Ponta: Pe Gică Popescu l-aş graţia în prima zi

„Cum am spus săptămâna trecută în dezbaterea pe care am avut-o cu domnul Iohannis, mâine nu doar cei de la PSD, ci toți cei din coaliție vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii și bineînțeles pentru încuviințarea cererilor justiției”, a declarat Ponta la Palatul Parlamentului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata