Andronescu: Numele meu nu avea ce căuta în dosarul Microsoft

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat miercuri, în plen, că numele său nu avea ce căuta în dosarul Microsoft, deoarece în perioadele în care s-au achiziționat aceste licențe nu era ministru al Educației.

Plenul Senatului dezbate raportul de admitere al Comisiei juridice privind solicitarea DNA de declanșare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul Ecaterinei Andronescu.

„Cred că Justiția din România trebuie să facă dreptate celor care nu pot fi dovediți faptic că sunt vinovați de infracțiunile menționate în referatul pe care DNA l-a trimis către Comisia juridică. Dosarul, așa cum vă este cunoscut, se numește Microsoft. El se referă la cumpărarea licențelor Microsoft pentru computerele din Educație sau din alte ministere care aveau asemenea computere. Licențele s-au cumpărat în anii 2004, în noiembrie 2009 și în 2011, adică în perioadele în care eu nu eram ministrul Educației. Nu există niciun document în care eu să fi pus un aviz favorabil sau pe care eu să-l fi aprobat. Numele meu nu avea ce căuta în dosarul numit licențele Microsoft”, a spus Andronescu.

Ea a adăugat că regretă că ocupă timpul Senatului cu acest eveniment. „Regret enorm situația aceasta extrem de nefericită pentru mine că ocup timpul Senatului cu acest eveniment. Nu vă cer să mă apărați prin votul dumneavoastră, pentru că am gândit în toată activitatea mea profesională, în modul în care mi-am condus această activitate profesională și am răspuns responsabilităților cu care am fost însărcinată în anumite perioade de timp cu onestitate”, le-a spus Andronescu senatorilor în plen.

Citeste si:  Sancţiuni de la 1 aprilie pentru furnizorii de servicii medicale care greşesc; se merge până la suspendarea contractului

Comisia juridică din Senat a dat marți raport de admitere privind solicitarea DNA de declanșare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foștilor miniștri Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2003, și Șerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 — octombrie 2003, sunt cercetați de DNA în dosarul licențelor IT. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner