Pianul din celebrul film „Casablanca” a fost vândut la licitaţie pentru suma de 3,4 milione de dolari

Pianul din celebrul film „Casablanca” a fost vândut pentru suma de 3,41 milioane de dolari într-o licitație organizată la New York de casa de licitații Bonhams, conform AFP.

La această licitație au fost scoase spre vânzare 200 de loturi de obiecte provenind din „epoca de aur a Hollywood-ului”, printre care 30 de obiecte din filmul „Casablanca”. Pianul portocaliu, decorat cu motive marocane a fost vedeta acestei licitații la care au mai fost vândute rochii purtate de Grace Kelly, Marilyn Monroe, Judy Garland sau Rita Hayworth, o vestă a costumului purtat de Clark Gable în „Pe aripile vântului” („Gone with the Wind”), costumul de leu purtat de Bert Lahr în „Vrăjitorul din Oz” („The Wizard of Oz” — 1939) și zeci de afișe, postere, fotografii și scenarii cu adnotări.

Organizatorii licitației nu au dat publicității o estimare a prețului pentru care ar putea să fie vândut pianul din „Casablanca”, anunțând doar că va fi vorba de un număr cu șapte cifre. Licitația a pornit de la suma de 1,6 milioane de dolari, iar după doar 3 minute s-a încheiat la suma de 3,41 de milioane de dolari.

Citeste si:  Firmele de energie offshore obosite după furtună, se pregătesc pentru un uragan masiv
Acest pian este omniprezent în filmul realizat în 1942. La acest instrument, Dooley Wilson, în rolul lui Sam, a interpretat piesa „As Time Goes By” la solicitarea personajului Ilsa Lund (Ingrid Bergman). Probabil fabricat în 1927, acest pian nu are decât 58 de clape, cu 30 mai puține decât un pian clasic de fabricație modernă. El a fost vândut pentru prima oară la licitație, cu tot cu scaunul pianistului și cu o gumă de mestecat uscată „pe care, sub lupă, se poate vedea o ușoară amprentă digitală”.

Filmul „Casablanca”, a cărui acțiune se petrece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a primit în 1944 premiul Oscar pentru cel mai bun film. Conform Institutului American de Film, „Casablanca” se află pe locul trei în topul celor mai bune filme americane din toate timpurile, după „Citizen Kane” și „Nașul” („The Godfather”). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner