Preşedinte CNAS: 87% din cardurile de sănătate au fost distribuite

Aproximativ 87% din cardurile de sănătate au fost distribuite până în prezent, a declarat marți într-o dezbatere președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.

Astfel, până în prezent au fost tipărite 12,5 milioane de carduri. „Un număr mic de carduri s-au întors la Casele Județene, altele sunt în prezent în procesare. Cardul se activează dacă cetățeanul este asigurat. Inițializarea acestuia durează între 30 de secunde până la un minut”, a spus reprezentantul CNAS.

El a afirmat că CNAS acceptă pentru început refuzul unor persoane de a folosi cardul de sănătate, însă a precizat că într-un timp scurt vor fi validate doar acele servicii medicale cuprinse pe card.

Citeste si:  Ploi importante cantitativ şi o răcire accentuată a vremii până duminică după-amiază

„Datele personale ale pacientului nu sunt afectate de card. Cardul arată că ești asigurat. Nu are nicio legătură nici cu religia”, a mai spus șeful CNAS. El a menționat că sunt extrem de puține persoane care refuză cardul și a precizat că într-un timp scurt CNAS se va gândi la o anumită variantă, astfel încât să nu se mai folosească „doar acel plastic”. În opinia lui Vasile Ciurchea, anul viitor cardul va reprezenta un proiect de succes.

Vasile Ciurchea a spus că până în prezent sunt aproximativ 4 milioane de dosare electronice. În ceea ce privește biletele de trimitere, Vasile Ciurchea a spus că va exista un proiect electronic și pentru acestea, astfel încât totul să fie „viabil și cuantificabil”.

Citeste si:  Centrala pe gaz. Sfaturi pentru reducerea facturii

Potrivit președintelui CNAS, din ianuarie-februarie anul viitor, dacă lucrurile merg bine, se vor utiliza cititoarele de carduri.

Întrebat despre bugetul CNAS pentru 2015, Ciurchea a afirmat că acesta va fi unul mai mare. „Bugetul nu va fi unul mai mic, vom primi bani în plus și datorită colectei”, a punctat Ciurchea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close