Hassan Awdi, condamnat la 8 ani închisoare în dosarul falimentării CFR Mesagerie

Hassan Awdi, om de afaceri cu cetățenie libaneză și americană, a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 8 ani închisoare cu executare într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DIICOT pentru falimentarea companiei CFR Mesagerie.

În același dosar, fratele lui Hassan Awdi, Mehdi A. Awdi, cetățean american, a primit 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Prin aceeași decizie penală, Bassam Istanbouly, cetățean libanez, a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare, iar Iordan Bădeanu a primit 3 ani și 4 luni închisoare cu executare.

Frații Hassan și Mehdi Awdi au devenit cunoscuți prin faptul că au falimentat Rodipet, ei fiind cercetați în acest sens de procurorii DIICOT.

Citeste si:  "LUMEA" SE SCUFUNDĂ – excentricul proiect de insule în forma statelor lumii din Dubai intră la apă şi devine un grup de bancuri de nisip în mare

Pe 21 decembrie 2012, DIICOT i-a trimis în judecată pe Hassan Awdi, Mehdi A. Awdi, Iordan Bădeanu și Bassam Istanbouly, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave și spălarea banilor.

Anchetatorii susțineau că inculpații, având funcții de conducere în cadrul SC Expediție, Mesagerie, Bagaje, Coletărie, Valori bănești și Corespondență „CFR Mesagerie” SA, precum și în cadrul altor societăți comerciale, au constituit o asociere infracțională în scopul delapidării SC „CFR Mesagerie” SA, prin însușirea activelor patrimoniale de care dispunea societatea, dar și în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor și taxelor datorate de către această societate.

Citeste si:  Firme care au intrat în insolvenţă/faliment - 1 septembrie 2011

„Intenția membrilor grupării a fost aceea de a falimenta SC ‘CFR Mesagerie’ SA, prin transferarea tuturor activelor către alte societăți comerciale pe care inculpații le controlau, astfel încât să nu se respecte obligațiile asumate prin contractul de privatizare al SC ‘CFR Mesagerie’ SA, precum și în vederea obținerii unor beneficii financiare substanțiale”, declara DIICOT.

În acest scop, cei patru au încheiat contracte fictive de prestări de servicii, o parte dintre acestea antedatate, în baza cărora au fost înregistrate în contabilitatea SC „CFR Mesagerie” SA facturi fiscale reprezentând cheltuieli având la bază operațiuni nereale, metodă prin care s-a realizat atât sustragerea de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat, cât și însușirea în mod nelegal a activului patrimonial al societății.

Citeste si:  Ministerul Justiţiei a lansat site-ul "Noul Cod civil, pe înţelesul tuturor"

„Acționând în această modalitate, inculpații și-au însușit din patrimoniul SC ‘CFR Mesagerie’ SA active în valoare de aproximativ 3.400.000 lei și au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 380.000 lei. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii DIICOT au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile și părți sociale deținute de către inculpați la diverse societăți comerciale”, mai preciza DIICOT. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close