Record mondial la curăţat cartofi – 522,8 kg într-o oră

23

O echipă de cinci persoane care dorea să bată recordul mondial la curățat cartofi și-a îndeplinit obiectivul sâmbătă, 29 noiembrie, la Bastogne (Belgia), la a doua tentativă – 522,8 kg într-o oră, informează 7sur7.be.

Recordul era deținut din 1993 de cinci americani, cu 485 kg de cartofi curățați în 60 de minute. Echipa belgiană lucrează la Maxim’s, cunoscut fast-food din Bastogne, și a vrut să sărbătorească în acest fel cei 25 de ani ai firmei. Cei cinci au eșuat la prima lor tentativă, din 8 noiembrie, când au reușit să curețe „doar” 442 kg. Se pare însă că a existat o eroare de calibrare a cântarului, așa că patronul Didier Joris a anunțat că vrea să mai încerce o dată. Și sâmbătă recordul de peste 20 de ani a fost bătut.

Citeste si:  Studenţii de la Stomatologie din Tg. Mureş se pregătesc să intre în Cartea Recordurilor

„Am vrut să aducem recordul în Belgia datorită aspectului cultural. Este un gest cu atât mai simbolic cu cât începe săptămâna cartofilor prăjiți și după ce s-a lansat o petiție pentru înscrierea lor în parimoniul UNESCO”, a spus Didier Joris, imediat după omologarea recordului mondial. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata