Gândul zilei de marţi, 2 decembrie 2014

31

Îi auzim mereu pe oameni văitându-se că li s-a luat ceva, că li se datorează ceva, că nu sunt iubiţi, că nu se gândeşte nimeni la ei...Nu numai că se simt săraci şi singuri, dar le este frică mereu să piardă câte ceva; atunci, ei se închid, fără să înţeleagă că tocmai această atitudine închisă îi izolează şi îi sărăceşte şi mai mult.

Să uite puţin ceea ce le lipseşte, să se bucure de cele avute şi să lucreze cu acestea! Când ai posibilitatea să îmbrăţişezi întreg universul cu ajutorul gândului, să comunici cu toate creaturile luminoase care îl populează, cum să te simţi sărac şi singur? Ce le mai trebuie să înţeleagă că ei sunt bogaţi, copleşiţi, şi că au din ce să ofere şi altora?

Citeste si:  Guvernul se angajează pentru un deficit bugetar sub 7% din PIB

Pentru a te îmbogăţi, trebuie să te dechizi, să dăruieşti. Cel care ia sărăceşte, iar cel care dăruieşte, se îmbogăţeşte. Fiindcă a dărui înseamnă a trezi în tine însuţi nişte forţe necunoscute ce dormitau undeva în profunzimi: ele încep să ţâşnească, să circule, şi te simţi atât de plin încât eşti uimit. Îţi spui: „Cum se face? Eu am dat, eu am dat, şi eu sunt mai bogat…” Da, aceasta este noua viaţă!”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata