Curtea de Apel a hotărât rămânerea în arest a acţionarilor clubului Petrolul Ploieşti

24

Cei trei acționari ai clubului FC Petrolul Ploiești, respectiv frații Daniel și Nicolae Capră și Marius Bucuroiu, care au fost arestați alături de alte patru persoane într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, rămân în arest.

Curtea de Apel Ploiești a respins, miercuri, ca nefondate contestațiile formulate de cei șapte inculpați împotriva deciziei Tribunalului Prahova privind măsura arestului preventiv și i-a obligat pe fiecare dintre aceștia la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, hotărârea magistraților fiind definitivă.

Citeste si:  Athanasiu: Tăierea pensiilor este neconstituţională

Procurorii DIICOT Ploiești au efectuat în urmă cu o săptămână 25 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și a municipiului București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate formată din 19 persoane specializată în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.

Perchezițiile au vizat inclusiv clubul FC Petrolul Ploiești și locuințele acționarilor Daniel și Nicolae Capră și Marius Bucuroiu, anchetatorii ridicând, printre altele, mai multe documente.

Ancheta în acest caz a fost declanșată ca urmare a unei sesizări primite de la Direcția Generală Antifraudă care a efectuat o serie de controale la clubul ploieștean.
În cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești, au inițiat în anul 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești. Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

Citeste si:  Marele bluff al independenţei energetice

De asemenea, în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive. La sediul DIICOT Ploiești au fost audiate la acel moment zeci de persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata