Rusia a sechestrat peste 1.000 de tone de produse alimentare occidentale în ultimele patru luni

Autoritățile ruse au sechestrat peste 1.000 de tone de produse alimentare și băuturi occidentale introduse în mod fraudulos în țară în perioada care a trecut de la începutul lunii august și până în prezent, după intrarea în aplicare a embargoului impus de Moscova pentru produsele occidentale, informează Newsweek.

Președintele Serviciului federal de supraveghere în domeniul protecției consumatorului din Rusia (Rospotrebnadzor), Anna Popova, a informat miercuri că în Rusia continuă contrabanda cu produse alimentare din UE și SUA. ‘Din păcate, găsim în continuare pe rafturile magazinelor produse importate ilegal. Recent, la o serie de magazine din regiunea Moscovei am descoperit brânză olandeză, cârnați din Estonia și șuncă din Spania‘, a declarat Anna Popova. Aceasta a precizat că până acum au fost confiscate peste 500 de tone de carne de pasăre din SUA și peste 300 de tone de carne din Europa. De asemenea, aproape 50 de tone de băuturi răcoritoare și înghețată provenite din străinătate au fost interceptate de Rospotrebnadzor, alături de aproximativ 100 de tone de fructe din Polonia.

La începutul lunii august, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole și alimentare provenite din țările care au impus sancțiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina. Lista includea produse din carne și lapte, precum și fructe și legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia și Norvegia.

După introducerea acestui embargou, importurile rusești de anumite produse alimentare au înregistrat scăderi dramatice: 89% la brânză, 70% la pește și 47% în cazul cărnii de porc, din cauză că Rusia nu a reușit să găsească înlocuitori la produsele importate din Europa. Zilele trecute, economistul Pavel Medvedev a avertizat că aproximativ 40 de milioane de ruși riscă să nu mai poată să-și permită anumite produse alimentare în condițiile în care prețurile la alimente au crescut cu peste 10%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata