Ponta: Iau în calcul demisia din fruntea Guvernului dacă Iohannis nominalizează un premier de la PSD

35

Premierul Victor Ponta a reafirmat vineri, 5 decembrie,  că ia în calcul o demisie din fruntea Guvernului dacă noul președinte, Klaus Iohannis, numește un premier de la PSD.

Întrebat într-un interviu dacă ia în calcul o demisie din funcția de prim-ministru urmată de nominalizarea unui premier de la PSD, Ponta a răspuns: „Sigur că da. Dar e o decizie pe care o poate lua noul președinte, domnul Iohannis. Vă dați seama că o discuție cu domnul Băsescu e total neserioasă. Nu poți să discuți cu cineva care peste două săptămâni pleacă acasă”.

Citeste si:  Cod Galben de ninsori, polei şi viscol începând de luni seară până miercuri dimineaţă, în 31 de judeţe şi Bucureşti

În acest context, Ponta și-a exprimat nemulțumirea că președintele Traian Băsescu va reprezenta România la Consiliul European din această lună.

„Este un domn care de la Bruxelles pleacă direct acasă. (..) Îmi doresc enorm ca de la următorul Consiliu European din 2015 România să fie din nou reprezentată. România nu a mai fost reprezentată de doi ani de zile la Consiliile Europene pentru că dl Băsescu nu a cerut niciodată niciun document de la Guvern și nici n-a transmis după Consiliul European către Parlament și Guvern (vreun document — n.r.)”, a afirmat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata