Legendarul film „Scarface'”va fi recreat în 636 de videoclipuri de câte 15 secunde

16

Legendarul film „Scarface”, care relatează aventurile din Miami ale mafiotului Tony Montana, interpretat magistral de Al Pacino, în regia lui Brian de Palma în 1983, va fi recreat de un colectiv de regizori și amatori în 636 de videoclipuri cu o durată de 15 secunde, informează marți EFE.

Aceste efort de colaborare se numește ‘Scarface Redux’ și oferă regizorilor posibilitatea de a relata „celebra poveste a lui Tony Montana pentru a redefini orașul Miami în cinematografie”, a explicat Nick Ducassi, responsabil al proiectului și membru al asociației non-profit Borscht.

Citeste si:  Viktor Orban: FMI nu trebuie să ne spună cum să facem

Colectivul artistic a împărțit filmul în scene scurte, după modelul urmat de cofondatorul platformei video VHX, Casey Pugh, când a recreat prima versiune a filmului ‘Star Wars’ cu ajutorul videoclipurilor realizate de fani în ‘Star Wars Uncut’.

„Știind că ‘Scarface’ prezintă o versiune a orașului specifică pe care mulți dintre noi nu o cunoaștem, ne-am gândit să redefinim Miami în cinematografie și să deschidem spre lume filmul și scenele sale”, a subliniat Ducassi.

Participanții la ‘Scarface Redux’ pot alege de pe site-ul proiectului scenele pe care doresc să le reinventeze, iar după ce ne trimit videoclipul, respectiva scenă va fi blocată, a spus el.

Citeste si:  Salcia, remediu natural împotriva afecţiunilor reumatice

Noua versiune a filmului lui De Palma, care a fost la rândul său un ‘remake’ al filmului lui Howard Hawk din 1932, se va proiecta gratis pentru participanți la 21 decembrie, la încheierea festivalului organizat la discoteca Mansion din Miami Beach, odinioară cinematograf. După premieră, ‘Scarface Redux’ va fi disponibil pe site-ul www.scarfaceredux.com. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata