Percheziţii în şase judeţe la contrabandişti cu ţigări

21

Procurorii DIICOT din Maramureș efectuează miercuri percheziții în șase județe, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări formate din 40 de persoane, români și ucraineni, specializată în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2013 — 2014, membrii acestei grupări au introdus pe teritoriul României, pe raza a șase județe, țigări de diferite mărci provenind din Ucraina, distribuite ulterior „pe piața neagră” în sistem angro sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului, cu titlu de accize sau TVA. Pe parcursul cercetărilor au fost capturate peste 600.000 pachete țigări.

Citeste si:  "Pisica infirmieră" pentru animale bolnave are un milion de admiratori pe internet

Prejudiciul în acest caz se ridică la 3 milioane lei.

La sediul biroului teritorial DIICOT din Maramureș vor fi audiate 40 persoane.

Acțiunea a fost desfășurată de procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Maramureș, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, BCCO Cluj și SCCO Maramureș, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei, având suportul tehnic și informativ al Departamentul de Informații și Protecție Internă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata