BMW va trece în 2014 pragul de două milioane de vehicule vândute într-un an

Grupul auto german BMW, care regrupează mărcile BMW, Mini și Rolls-Royce, se pregătește să treacă în acest an pragul de pragul de două milioane de vehicule vândute într-un an după ce în luna noiembrie grupul a înregistrat un nou record de vânzări, transmite Reuters.

BMW, cel mai mare constructor mondial de automobile de lux, a informat miercuri că luna trecută vânzările sale au crescut cu 7,6% până la 188.342 de unități, ceea ce duce numărul total al vehiculelor vândute în primele 11 luni până la 1,902 milioane, în creștere cu 7,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

‘Creșterea vânzărilor înregistrată pe întreg parcursul anului a continuat și în luna noiembrie. În prezent putem fi siguri că ne vom atinge obiectivul de a vinde peste două milioane de vehicule până la finele anului, un nou record pentru BMW Group’, a declarat Ian Robertson, director de vânzări și marketing la BMW.

Cel mai bine vândut model al BMW în primele 11 luni a fost Seria 3 cu 432.064 unități comandate, urmat de Seria 5 cu 340.423 de unități. De asemenea, cererea clienților pentru SUV-urile BMW a continuat să crească în condițiile în care vânzările de X5 au crescut cu 34,7% până la 131.425 de unități.

Chiar dacă 2014 va fi al 10-lea an consecutiv în care BMW va fi cel mai mare constructor mondial de automobile de lux, decalajul care îl separă de rivalii Audi și Mercedes s-a redus. În primele 11 luni ale acestui an, decalajul dintre BMW și Audi s-a redus cu o cincime până la 43.000 de unități, comparativ cu 54.000 de unități în perioada similară a anului trecut, în timp ce decalajul dintre BMW și Mercedes s-a redus cu 17% în acest an până la 147.000 de unități comparativ cu 177.000 de unități în primele 11 luni ale anului trecut.

Mercedes a fost detronat din poziția de cel mai mare constructor mondial de automobile de lux de către BMW în 2005 iar în 2011 a căzut pe locul al treilea după Audi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.